Friday, November 20, 2009

nak internet lebih laju lagi,ni trick die

HAH ini dia trick terbaru
korang internet korang lebih laju,
percaye atau tidak aq bukak page myspace aq bawah 3 sec dah bukak,
aq bukak facebook bawah 4 sec dah bukak ,
ni trick pertama aq ajar korang
bende yang kena ader senang jer mozilla firefox sahaja.....

lepas tu kat address bar korang type

about:config

lepas satu page akan terbuka untuk minta konformasi
tekan pada kotak tersebut

>>>>i'll becareful,i'll promise<<<<<<<<tekan ini


lepas tu korang akan nampak


dekat filter tekan network.http.pipelining
then click aje dua kali kali biar nampak true (yang defaultnye false)lepas to

dekat filter tekan network.http.pipelining.maxrequest
tukar value die kpd 250

lepas tu rightclick mana2 lepas tu
new>integer>nglayout.initialpaint.delay lepas to click ok
satu kekotak baru kuar tanye nilai(value)tekan0

lepas tu close mozilla firefox ,bukak balik surf cam biasa dengan lebih laju

Monday, November 16, 2009

pasangan kekasih bogel,the naked lovers

Tecinta dimana,pasangan mereka berbogel,BERBOGEL,mereka hidup berbogel,mereka keluar berbogel,tetapi tidak pernah jumpa sesama sendiri,takdir menentukan mereka bertemu,ingin tahu perasaan mereka mereka bagaimana,dan yang paling mengejutkan ialah,mereka mempunyai website sendiri,apa yang saya fikirkan ialah bagaimana mereka membeli pc mereka,mereka pergi dengan pakaian atau berbogel, mereka dikatakan tidak suka memakai pakaian dimana sahaja,walaupun dirumah atau dimegamall,walaupon pemikiran mereka dianggap kuno,mereka tetap dengan pendirian hidup mereka,
video

ini website official mereka
click disini

2012 meletup bukan didunia,dimana??????


LOS ANGELES - Mentakdirkan mengeja dolar di kaunter tiket sebagai global bencana cerita "2012" dibuka di No. 1 domestik dengan $65 juta dan berhenti $225 juta di seluruh dunia.

Tindakan Sony Pictures saga memberitahu cerita itu satu perebutan untuk menyelamatkan sisa-sisa kemanusiaan di atas gergasi arks sebagai syif kerak bumi dan air banjir melimpahi kebanyakan daripada planet. Dengan satu lontaran diketuai oleh John Cusack, Danny Glover dan Chiwetel Ejiofor, "2012" telah diarah oleh pakar kiamat Roland Emmerich ("Hari Kemerdekaan," "Lusa").

Luar Negara, "2012" adakah $17.2 juta di Perancis, $15.3 juta dalam Domestik, "2012" masuk sungguh malu $68.7 juta pembukaan hujung minggu untuk "Lusa." Tetapi Sony melaporkan yang jumlahnya yang global adalah terbaik pernah untuk satu filem asal tidak didasarkan satu francais mantap, jenama atau novel paling laris.

"Roland adalah jenis pengeluar filem kas itu jaringnya betul-betul luas," berkata Rory Bruer, kepala taburan untuk Sony. "Cerita adalah rakyat sesuatu boleh benar-benar berkaitan untuk. Ia sebuah cerita kewujudan kemanusiaan itu."

TOP10 di BOX-OFFICE
1. "2012," $65 million.



2. "Disney's A Christmas Carol," $22.3 million.


3. "The Men Who Stare at Goats," $6.2 million.




4. "Precious: Based on the Novel `Push' by Sapphire," $6.1 million.



5. "Michael Jackson's This Is It," $5.1 million.


6. "The Fourth Kind," $4.7 million.


7. "Couples Retreat," $4.3 million.



8. "Paranormal Activity," $4.2 million.


9. "Law Abiding Citizen," $3.9 million.


10. "The Box," $3.2 million.



THNKS 4DA VIEWS

SUKA DALAM DUKA

Last week
hari khamis,bole dikatakan durian runtuh gak la.
coz ayah aku dah discaj dari hospital,dan pade aritu gak aq bli tiket 2012
bukan pegi ngan ayah aq tapi,orang lain,ntah macam mane la,1st time dalam hidup aq ,aq pegi ngan sorang awek tu pon midnite show plak tu,happy pon ade, pengalaman baru pon ader,puashati pon ade,seronok jugak, lepas tgk 2012,balik 2 blom balik umah lagi, gi borak kat mamak sampai 7pagi,pastu hari seterusnya plak die ader training kat pulau pinang,tolong die hantar kat pudu,tunggu dia sampai bas tu grak,baru aq balik rumah,

Tapi
ader lagi satu bende best bagi bebudak kolej aq,bukan untuk aq:(
dengar citer kolej aq,sem ni dieorang gi pulau langkawi,kesiannye aq xdpt pegi kolej
xdapat nak pegi langkawi,nak wat camner mase aq ader xde plak dieorang nak pegi tempat yang best ,pegi kat hutan ,bukit hijau,skang mase aq xde dieorang pegi tempat yang best PULAU LANGKAWI kesianye ,
walauapapon,
gudluck kpd kawan2yang nak pegi langkawi nih.

Monday, November 9, 2009

life....

Xtau nak cakap cam ner.
kolej dah start tapi aq dok sini keje
semua dah mulakan sem baru ,aq disini dok merindu nak pegi kolej
boleh katakan life x fair,sebab tak semua yang dapat hidup cam ini.
dari kecik sampai sekarang ,yang x boleh ubah rutin hidup aq
yang berubah rupaparas,orang yg aq jumpe,masalah yang timbul.
bole katakan dari umur 7tahun,sampai sekarang yg x berubah tolong bapak aq
aq x menyesal,cume aq harapkan A BETTER LIFE
aq cume nak satu kehidupan, yang sekurang-kurangnya yang bolehkan aq lepak ngan kawan .main bola ngan kawan ,pergi mandi sungai,cuci mata-tengok awek,yang basic lain kena adalah,
tapi semua dah terlambat kelip2 dah umur nak masuk 20,
sekarang nak mengharapkan semua 2,baik takpayah jer,,
Dulu..
mase member main bola ,aq tolong bapak kemas barang
mase member mandi sungai ,aq dok umah(sbb x bagi kuar)
mase member gi shopping complex tgk awek ,aq kena tolong wat keje,
well aq cume harapkan kalau boleh terbalikkan semuanya ,
nampaknya pertolongan doreamon la aq perlukan ,nasib baik doreamon x wujud .
taktau nak cakap ape..
anyways
GOOD LUCK kepada yang baru masuk balik kolej ke,U ke,mane2jela

Monday, November 2, 2009

One Man Pain Is The Men Pleasure

......

its been 2 day my father is in wad at HKL..
and now i start to understand the reason .
then it was few years ago i always hearing FORT MINOR song.
from all the album, there is one song that i only remember a line of the lyrics

ONE MAN PAIN IS THE NEXT MEN PLEASURE..
ONE MAN SUFFER IS THE NEXT MEN HAPPINESS..

i really forget the title of the song but the one line,made me fell into,
i started to understand the reason
sacrifice, the pain ,for our ,my pleasure, this happen because
sometimes it hapen this way ,our fathers is working hard to feed us, live for us, but we asking him the money for our pleasure ,same thing happen when we turn around the things upsidedown if we work we will work with pain ,but theyll will feel the pleasure,
i had 2 things im my mind ,is if this friday my results were good ill feel the pleasure ,but my father will feel the pain ,if my results were bad n i were extended
i will feel the pain n my father will feel the pleasure. well i had stuck mind ,n i now in problem between choosing choices ,what should i do...
in every choice i had the pain and the plesure
A) if i choose to continue study(if my results were ok),my family were in pain , coz no one could help us now,my father was is in hospital ,only me n younger
brother and mt mother ,had to take care of buisnesses were in low demand ,n have
to care my father,

B) i cant cont my studies even through my results were ok.i had to help in
buisnesses and my father ,but the bad things is i had to lose my time from
studies ,

which one of these i had to make the choice, it just a hard choice for me to make...
im thinking-thinking until now..
i had 3 more days make this decision .for now i started to lose hope that GODS here

dear god
all the thing i ask for is to make my father a healty person like everybody else.and take care of all of them when i im not around..
only he the one could help me to solve this problem..

bapaku masuk hospital lagi.....


Ahad
Aq tgh sedih la,bapak aq masuk hospital lagi aq xtau la sebab ape.kesian die
tahun ni memang satu tahun yang sueeee arrr, aq taktau sebab ape bisnes pon down ,Bapak aq jer dah masuk hospital bulan lepas jer dah 5 kali .Ahad lepas die muntah darah aq harap bapak aq ok jer.xnak die sakit lagi aq cume nak die jadi baik,sihat. aq xtau nak citer kat sape.sape yg dah bace tolong la doakan untuk bapak aq,dan bagi komen ,kenapa la hidup aq jadi macam ni ,all the time aq cume nak die hidup happy ,Aq xbole bayangkan kalau apape yang terjadi kepada bapak aq ,sekarang die kat wad lagi .harap-harap die ok .dengan confidance aq .aq doakan die akan pulih .

Friday, October 30, 2009

saye bukanye pro


hmmmmm....nak cakap pasal ape yek
pembaca2 sekalian saye bukan sehebat name pon sekadar biase jer.
maksud saye ,saye ni tau la nak customize ,repair ,add-on pc,
handphone pon same ,bagi pengguna nokia jika ada sebarang masalah pertanyaan jgn malu2 nak tanye ngan saye, maybe saye boleh menyelesaikan masalah anda.dari masalah hardware sehingga software,anda boleh tanye.dan sayekan buatkan yang terbaik untuk anda......


BIODATA

NAMA :DISHARRUHDIN BIN ABDUL RAHIM
UMUR :19
D.O.B:5-4-1990
ALAMAT:2-6-9 JLN18/118B BANDAR TUN RAZAK CHERAS
HOBI:BERMAIN PC GAME,LEPAK NGAN MEMBER,KEJE,
AMBITION :ntah la. xdecide lagi

kini belajar di kolej ptpl shah alam,mengambil course dip dlm teknologi multimedia
baru sem ke3,aktiviti time free biasa la boys kan lepak,chatting,bermian game ,xpon dok umah makan tido.bole dikatakan jugak la life is short so enjoy the fullest
coz sometimes bila kita renungkan balik kita boleh terasa banyak perkara yang telah kita lalui dalam hidup kita .well apapon jangan kisah juz live it.ok seeya.

Salam berkenalan

hai ,
name saye disharruhdin bin abdul rahim
kepada kawan2 disana Salam berkenalan
dan sila berikan tunjuk ajar jika salah silap.
kerana ini adalah pertama kali saya membuat blog